İzleyiciler
23 Ocak 2011 Pazar
SEBZELİ PİLAV
Resmini daha önceden çektiğim Sebzeli Pilavı Bloğuma koymak bügüne nasip oldu. Eşim de bu pilava bayılıyor ve özellikle böyle pişirmemi istiyor.
MALZEMELER:
1) 2 su bardağı baldo pirinç
2) Bir orta boy havuç
3) 1 çay bardağı bezelye
4) 1 çay bardağı tane mısır
5) 2 çorba kaşığı tereyağ
6) 1 çorba kaşığı sıvıyağ
7) 2 adet kesme şeker
8) 2-3 damla limon suyu
9) 4 su bardağı sıcak su, tuz
YAPILIŞI:
1)Tereyağını tencereye koyup eritin ve sıvı yağını ekleyin.
2)Pirinçleri yıkayıp, süzdürün ve tencereye aktarın. 3-4 dakika kavurun.
3)Sıcak suyu ilâve edin ve karıştırın.
4)Daha sonra küp küp doğranmış havuçları, bezelyeleri ve mısırları ekleyin.(ben mısır ve bezelyeleri dondurulmuş olarak marketten alıyorum.)
5)Pilavın suyu kaynamaya başlayınca kesme şekeri, limon suyunu ve tuzunu ilâve edin.
6)Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın.
7)Tencereyi kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar beklettikten sonra tahta kaşıkla karıştırın ve servis edin.
Not: Pilava limon suyu koymamızdaki amaç pirinçlerin daha parlak ve tane tane olmasını sağlamaktır.
AFİYET OLSUN.
9 Ocak 2011 Pazar
KARA LAHANA SARMASI
Eşim Trabzonlu olduğu için en sevdiği yemekler arasında tabi ki kara lahana sarması vardır. Bugün pazara çıktığımızda karalanaları görünce gözleri parladı ve bana sarma sararmısın dedi. Gördüğünüz üzere sonuç üstteki resim de :))
MALZEMELER:
1)2 bağ kara lahana
2)2 su bardağı pirinç
3)2 adet ortaboy domates
4)1 çay bardağı sıvı yağ
5)2 adet ortaboy soğan
6)2 adet yeşil biber
7)1 çorba kaşığı toz kekik
8)1 tatlı kaşığı toz nane
9)1 çay kaşığı kimyon
10)yarım demet maydanoz
11)1 çorba kaşığı salça
12)250 gr kuşbaşından daha ufak doğranmış dana eti
13)Tuz
YAPILIŞI:
1)Sıvıyağı tencereye alın soğanları ve yeşilbiberi ince ince doğrayarak kavurun.
2)Küçücük doğranmış etleri ilâve edip, kavurun.
3)Rendelenmiş domatesi ilâve edip hafifçe kavurduktan sonra, salçayı koyun, karıştırmaya devam edin.
4)Kekik, kuru nane, kimyon ve tuzu ilâve ettikten sonra pirinci yıkayıp süzün ve karışıma ilâve edin.
5)En son yarım demet ince doğranmış maydanozu ilâve ettikten sonra 2-3 dakika pişirme işlemine devam edin ve tencereyi ateşten alarak kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
6)Genişçe bir tencerede kaynayan suya azar azar kara lahana yapraklarını koyarak haşlayın. Yaprakların kaynama süresi 1-2 dakikayı geçmesin.
7)Herbir Kara lahana yaprağının ortasındaki damarı bıçak yardımıyla ayırıp alın. Herbir yapraktan büyüklüğüne göre 1-2 adet sarma çıkacaktır.
8)Sarma tencerenizin en altına 2-3 tane yaprak serin sarmaların yapışmaması için. Sarmalarınızı sarıp, tencereye koyun. Sarma işlemi bitttikten sonra sonra en üste tekrar 2-3 yaprak serip kapatın. Sarmaların üstünü geçmeyecek şekilde sıcak su ve tuz ilâve edin. En son sarmaların üstüne genişçe bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 30-35 dakika kısık ateşte sarmanızı pişirin.
AFİYET OLSUN.....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)