İzleyiciler

29 Eylül 2011 Perşembe

TASTAMAM YENİ USUL POĞAÇAM



Uzun bir aradan sonra tekrar Merhabalar. Bu akşam Sadettinle canımız poğaça istedi. Öyle de yorgunum ki ne yapsam ne etsem. Nasıl kolayından yapsam şu poçağayı. Evet kafamda bir şimşek çaktı. Gerisini aşağıda okuyun. Toplam yapılış süresi 10 dakika. Tabi ki bayıldı kocacım :))


MALZEMELER:
2 adet yumurta(Birisinin tamamı, diğerinin akı içine sarısı üstüne)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1/4  parça margarin(oda sıcaklığında)
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
250 gr beyaz peynir
4 bardak un

YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp, yumuşakça bir hamur yapın.
Yaptığınız hamuru eşit iki parçaya bölün.
30 cm'lik bir tepsiyi yağlayıp, ilk hamuru tepsiye el yardımı veya merdana yardımıyla açıp, yerleştirin.
Peyniri ufalayarak hamurun üstüne yaydırın.
Daha sonra ikinci parça hamuru aynı şekilde tepsiye el yordamıyla veya merdane ile açarak yertleştirin.
Ayırdığınız bir yumurta sarısını hamurun üstüne fırça yardımıyla sürün.
Üzerine çörek otu ve susam serperek fırına verin.
175 derece de önceden ısıtılmış fırında  üzeri kızarıncaya kadar pişirin.(Yaklaşık 25-30 dakika)
İstediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN....