İzleyiciler

19 Ocak 2012 Perşembe

MAKARNA SALATASI


Bugün işyerinde internetten yemek tariflerini incelerken makarna salatası'nı gördüm. Bizim evimizde pek sık makarna pişmemesine rağmen yoğurtlu hafif olabileceğini düşündüm. Ocağın diğer tarafında kuru fasulyem pişerken kısa süre de makarma salatamı da hazırladım. Eşim bayıldı vallahi :)

MALZEMELER:
1)Yarım paket makarna(Pastavilla kelebek makarna kullandım)
2)6 yemek kaşığı süzme yoğurt(Sütaş marka kullandım)
3)4 diş sarımsak(tuzla ezilecek)
4)7-8 adet kornişon turşu(Küp küp doğranacak)
5)1 adet orta boy havuç
6)1 çay bardağı bezelye(Buzdolabımda dondurulmuş olarak vardı)
7)yarım çay bardağı tane mısır(Buzdolabımda dondurulmuş olarak vardı)
8)Yarım demet maydanoz ve dereotu
9) 2-3 kaşık sıvıyağ(Ben zeytinyağ kullandım)
10)Su-Tuz

YAPILIŞI:
1)Bir tencerede suyu kaynatın ve makarnaları haşlayın.
2)Makarnalar haşlandıktan sonra süzüp bir kenara alın ve 2-3 kaşık zeytinyağla ile karıştırın.
3)Makarnalar soğurken ayrı bir kaba 6 kaşık süzme yoğurt koyun.
4)4 diş sarımsağı tuzla beraber ezin yoğurda karıştırın
5)Havuçları küp küp doğrayıp bezelye ve mısırlara haşlayıp süzün.
6)Bu malzemeler soğurken kornişon turşuları küp küp doğrayın.
7)En son maydanoz ve dereotlarını doğrayıp, bütün malzemeleri karıştırıp, servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN. 



8 Ocak 2012 Pazar

PEYNİRLİ BÖREK




Uzun bir aradan sonra merhaba dostlarım.. Bu sabah uyandığım da mutfağa gittim. Eşime güzellik olsun değişik birşeyler yapmak istedim  kahvaltıya. Buzdolabında yufkalarımı gördüm. Acele tafarından kolay bir börek hazırladım. Fırından güzel kokular gelmeye başladığında eşim mutfak kapısındaydı. Kahvaltı sofrasına oturuncaya kadar iki dilim böreği yemişti  bile :)) Hadi bakalım kolay gelsin denemek isteyen herkese....

MALZEMELER:
1) 3 adet yufka
2) 1 yumurta
3) 1 su bardağı süt
4) 1 çay bardağı sıvı yağ
5) 250 gr peynir
6) Üzerine çörek otu ve susam

YAPILIŞI:
1)Yumurta, süt ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın.
2) Tepsinizi yağlayın
3) İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye serin
4)Sıvı karışımdan bir-kaç kaşık dökün ve peynirleri ufalayarak serpin
5)İkinci yufkaya irice parçalayarak tepsiye serin Yine sıvı karışımdan bir-kaç kaşık dökün ve peynir serpin.
6)En son yufkayı serin ve dışarıda kalan yufka kenarlarınıda üste katlayın. Bıçakla kare kare kesin ve kalan sıvı karışımı böreğin üstüne dökerek üstüne susam ve çörek otu serpin.
7) 175 derece sıcaklıkla 30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN....