İzleyiciler

28 Nisan 2012 Cumartesi

DONDURMALI İRMİK HELVASI

Evin içinde tatlı tatlı diye sağa sola koştururken mutfakta dolapların birinde bir paket irmik buldum ve buzdolabımın dondurucusunda bir kutu dondurma. Sonuç yukarıdaki resimde görüldüğü üzere Dondurmalı İrmik Helvası. Denemek isteyen herkese kolay gelsin. Hiç te zor değil....

MALZEMELER:
1)1,5 su bardağı irmik
2)1,5 su bardağı toz şeker
3)3 su bardağı su
4)100 gr tereyağ(Ben 2 yemek kaşığı da zeytinyağ ekledim)
5)Üzeri için tarçın ve ceviz
6)Dilediğiniz çeşit dondurma(Ben algidanın vanilyalı dondurmasını kullandım)

YAPILIŞI:
1)Tencerenize tereyağını koyup eritin. Dilerseniz 2 kaşık zeytinyağ ekleyin.
2)İrmiği ilâve edin. Kısık ateşte kavurmaya başlayın. Rengi koyu sarı oluncaya kadar kavurun.
3)Rengi değişince 1,5 bardak toz şekeri ilâve edin. Karıştırmaya devam edin.(Beş dakika kadar)
4)Sıcak suyunu ekleyin. İyice suyu çekip nerdeyse tane tane oluncaya kadar karıştırın.
5)Pişirme işlemi bittikten sonra Küçük bir çukur kaba 2-3 kaşık helvadan koyarak bastırın. Üzerine iki kaşık dondurma koyun. Tekrar 2-3 kaşık helvadan koyup bastırın ve servis tabağına ters çevirerek helvayı düzgünce yerleştirin.
6)Üzerine tarçın ve ceviz serperek servis edin.
AFİYET OLSUN...

26 Nisan 2012 Perşembe

PATATESLİ TOP KEK


İznimin bitmesine az bir süre kala hepimizin bildiği patatesli keki ufak kalıplarda pişirdim. Annem kahvaltıya geldiğinde çay yanında ikram ettim. Çok beğendi. Sizin beğeneceğinizi umuyorum. Kolay gelsin....
MALZEMELER:
1)2 adet yumurta
2)1 çay bardağı yoğurt
3)1 çay bardağı sıvı yağ(Zeytinyağ kullandım)
4)1 adet küçük boy havuç(ince rendelenmiş)
5)1 adet küçük boy patates(Küp küp doğranmış)
6)100 gr beyaz peynir(Küçük küçük ufalanmış)
7)2,5 çay bardağı un
8)1 adet kabartma tozu
9)1çay kaşığı tuz
10)1 çay kaşığı pul biber
11)Yarım demet dere otu
12)üstüne susam-çörek ağacı

YAPILIŞI:
1)Çırpma kabına yumurtaları kırıp 5 dakika çırpın.
2)Sırasıyla yoğurt ve sıvıyağı koyup karıştırın.
3)Beyaz peynir, havuç, pul biber ve dere otunu koyup karıştırın.
4)Unu kabartma tozuyla beraber eleyip karıştırın
5)En son tahta kaşıkla beraber patatesleri karıştırın
6)Küçük metal kek kalıplarına küçük pişirme kağıtlarını yerleştirin.
7)Sonra bir yemek kaşığı yardımıyla kalıplara birer kaşık hamur koyun.
8)Üzerlerine çörek otu ve susam serpip 175 derece 5 dakika ısıtılmış fıırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN....

15 Nisan 2012 Pazar

İNCİRLİ TATLI


Öğleden sonra misafirlerim vardı. Değişik bir tatlı denemek istedim. İnternette dolaşırken bu tatlıyı gördüm ve çok hafif değişikliklerle tatlımı yaptım. Herkes çok beğendi. Tepsi şu anda bomboş. Kesinlikle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz(irice dövülmüş)
6 adet kuru incir(sıcak suda bekletilip, küp küp doğranacak)

ŞERBETİ İÇİN
1,5 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı nescafe
3 çorba kaşığı toz şeker

MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 Litre süt
5 kaşık toz şeker
1,5 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
100 gr margarin

YAPILIŞI:
Yumurtaları çırpıp, şekeri ilâve edin ve çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve unu ekleyin. En son ceviz ve incirleri ilâve edin. Yağlanmış kalıba dökün.(Ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım.

Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbetini kekin her tarafına dökün.

Bu arada muhallebiyi yapın ve en son margarini ilâve edip, mikserle 5 dakika çırparak kekin üstüne dökün. 2-3 saat gibi buzdolabında bekletin.



AFİYET OLSUN....