İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

KAYA KURABİYESİ

Birkaç sene önce Portakal Ağacı sitesinde gördüğüm bu tarifi yarım ölçü olarak uyguladım. Sonuç muhteşem oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

MALZEMELER:
1)1 adet yumurta
2)Yarım çay bardağı toz şeker
3)125 gr sana yağı(yarım paket-oda sıcaklığında yumuşamış)
4)Yarım çay bardağı sıvı yağ(Ben zeytin yağı kullandım)
5)1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
6)1 çay bardağı kuru üzüm
7)2 su bardağından bir parmak eksik un
8)Dilerseniz Yarım çay bardağı damla çikolata
9)1 limon kabuğu rendesi
10)1 paket vanilya
11)1 paket kabartma tozu
12)Üzeri için dilerseniz pudra şekeri

YAPILIŞI:
1)Damla çikolata, kuru üzüm ve ceviz hariç tüm malzemeleri karıştırın
2)Hamuru yapmaya başlarken, undan yarım bardak kadar ayırın. Hamur elinize yapışmayacak şekilde kalan unu azar azar ilâve edin
4)En son kuru üzüm, damla çikolata ve cevizleri ilâve edin.
5) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil vermeden o şekilde yağlı kağıt  serilmiş tepsiye sıralayın.
6) Bu ölçüden ben 14 adet kurabiye çıkardım.
7)Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

21 Kasım 2013 Perşembe

HAVUÇLU KEK(KREMALI)

Eşime tatlı bir sürpriz.

MALZEMELER:
1)2 adet yumurta
2)1 su bardağı toz şeker
3)1 çay bardağı yoğurt
4)1 çay bardağı sıvı yağ
5)1 çay bardağı ceviz(irice dövülmüş)
6)2 adet havuç(İnce olarak rendelenmiş)
7)1,5 su bardağı un
8)1 çay kaşığı tarçın
9)1 limon kabuğu rendesi
10)1 paket vanilya
11)1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:
Zevkinize göre 1 paket pudingi(ben kakolu kullandım) 2 su bardağı sütle pişirin. Pişen kekin üzerine dökün.

YAPILIŞI:
1)Buzdolabından aldığınız yumurta dışarıda yarım saat kadar bekletin.
2)Yumurtaları çırpın, toz şekerle  birlikte beş dakika daha çırpın.
3)Yoğurt, yağ, rendelenmiş havuç, limon kabuğu rendesi ve tarçını ekleyin.
4)Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
5)En son dövülmüş cevizleri hamura tahta kaşık yardımıyla  karıştırın.
6)Hamuru yağlanmış kalıba dökün.
7)Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika kadar pişirin.
8)Bir bıçak yada kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
9)1 paket pudingi pişirip, pişen kekin üzerine dökün ve isteğinize göre süsleyin.
AFİYET OLSUN


19 Kasım 2013 Salı

YOĞURTLU BÖREK


Evet bir hamur işi tarifimiz daha geldi. Kafadan bir tarif ama Sado'cum bayıldı yine :) Şimdiden yapacak olan arkadaşlarıma kolay gelsin.

MALZEMELER:
1)3 adet yufka
2)1 adet yumurta
3)1,5 su bardağı yoğurt
4)1 çay bardağı sıvıyağ(Ben zeytinyağı kullandım)
5)250 gr lor-beyaz peynir karışımı
6)Yarım demet maydanoz
7)2-3 adet taze soğan
8)Üzerine serpmek için çörek otu-susam

YAPILIŞI:
1)Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın
2)Peynir-lor-maydanoz ve taze soğanları ayrı bir kapta karıştırın
3)Tepsiyi yağlayın.
4)Birinci yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin.
5)Çok az karıştırılan sıvıdan sürün
6)İkinci yufkayı parçalayarak yerleştirin
7)Aralarına yoğurtlu karışımdan bir miktar artırarak sürün ve peynirli karışımdan paylaştırarak serpin.
8)Üçüncü yufkayı da sererek, dışarıda kalan kenarları üste doğru katlayın.
9)Arta kalan yoğurtlu karışımı böreğin üzerine sürün ve bir bıçak yardımıyla karelere bölün.
10)Susam ve çörek otu serperek fırına verin.
11)200 derece sıcaklıkta yaklaşık 40 dakika yani üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

10 Kasım 2013 Pazar

PEYNİRLİ PİŞİ

Sabah kalktığımda canım pişi istedi. Şöyle az bir hamur tutsam dedim. Google amcaya sorduğumda yemek lezzeti sitesinde gördüğüm tarifi denedim. Gayet güzel oldu tavsiye ederim

MALZEMELER:
1)3 su bardağı un
2)1 tatlı kaşığı tuz
3)1 tatlı kaşığı toz şeker
4)1 su bardağından 1 parmak eksik su
5)1 çay bardağı süt
6)yarım paket yaş maya(Ben 1 paket İnstant maya kullandım)

İÇİ İÇİN:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz. Zevke göre pul biber.

YAPILIŞI:
1)İlk önce kuru malzemeleri karıştırın.
2)Sonra bir cezvede ılıştırdığınız su-süt karışımını ekleyerek hamurunuzu yapın.
3)45 dakika bekleyerek hamurun mayalanmasını bekleyin.
4)Merdane yardımıyla açıp, içerisine peynir veya arzu ettiğiniz içi koyarak bol yağda kızartın. Hatta lokma şekli vererek içsiz olarak dahi pişirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

1 Kasım 2013 Cuma

ELMALI TART


Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba dostlar. Buzdolabımda bir kaç haftalık elmalarımı gördüm birdenbire. Elmalı kurabiye, tart vs. çok da severim. O hışımla mutfağa girdim, kafama göre malzemelerle bir hamur hazırladım. Sonucu çok güzel oldu. Tavsiye ederim :)

MALZEMELER:

1)1 adet yumurta
2)125 gr sana yağı (eritmeden)
3)1 çay bardağı sıvı yağ
4)1 su bardağı toz şeker
5)1 yemek kaşığı yoğurt
6)Alabildiği kadar un (Özür dilerim ölçmeyi unuttum-Kurabiye hamuru kıvamında olacak)
7)1 paket vanilya
8)1 paket kabartma tozu

ÜST MALZEMELERİ:

1)4 adet orta boy elma
2)1 su bardağı toz şeker(Damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.)
3)1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
4)1 tatlı kaşığı tarçın
5)piştikten sonra üzerine pudra şekeri

YAPIMI:

1)Üst malzemeleri hariç diğer malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın ve hamuru buzdolabına kaldırın.
2)Bir tencerede elmaları rendeleyin ve şekeri karıştırın.
3)Elmalar piştikten sonra içine tarçın ve cevizi karıştırıp bir kenarda hafifçe soğutun.
4)Hamurdan elma büyüklüğünde bir hamur ayırın, diğer hamuru yağlanmış kalıba elinizle yerleştirin.
5)Üzerine elmalı harcı kaşıkla sürün.
6)Ayırdığınız hamura 2 çorba kaşığı daha un ekleyin ve uzun uzun çubuklar yapıp, tartın üzerinde şekillendirin.
7)200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
8)Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN.