İzleyiciler

19 Nisan 2014 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Bu tarifi duyardım ama bu zamana kadar ne yaptım ne de yedim. Kesinlikle tavsiye ederim. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih ediyorsanız bir de bu şekilde deneyin.

MALZEMELER:
1)1 çay bardağı yeşil mercimek
2)1 çay bardağı pilavlık bulgur
3)3 adet domates
4)1 tatlı kaşığı biber salçası
5)1 tatlı kaşığı domates salçası
6)1 adet soğan
7)3-4 kaşık zeytinyağı-bir kibrit kutusu kadar tereyağı
8)Sıcak su,tuz.

YAPILIŞI:
1)Önce yeşil mercimeği bir tencerede 10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
2)Diğer bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını karıştırıp, ince ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
3)Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
4)Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
5)2 çay bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
6)Haşlanmış yeşil mercimeği ve bulguru ilâve edin.
7)Hafifçe karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
 

2 Nisan 2014 Çarşamba

FELLAH KÖFTESİ

İnternette dolaşırken daha önce yiyip çok beğendiğim Fellah Köftesinin tarifine rastladım. Tarifi aynen uyguladım evet çok güzel oldu Fellah Köftem. Kesinlikle tavsiye ederim.

MALZEMELER:
1)1+1/4  su bardağı ince köftelik bulgur.
2)1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
3)1 tepeleme çorba kaşığı un
4)1 tatlı kaşığı nane
5)1 tatlı kaşığı tuz
6)Kaynak su

SOSU İÇİN MALZEMELER:
1) 1 adet domates rendesi
2) 1 çorba kaşığı biber salçası
3) 1 çorba kaşığı domates salçası
4) 1 tatlı kaşığı kimyon
5) 1 tatlı kaşığı pul biber
6) 3 diş sarımsak
7) 1 çay kaşığı tuz
8) 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
9) Üzerini süslemek için maydanoz.

YAPILIŞI:
1)Bulguru bir kaba alın, tuz ve naneyi ilâve ederek karıştırın. Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Kapağını kapatıp, yaklaşık yarım saat bekletin.
2)Bulgur suyu çektiğinde nişasta ve unu ilâve ederek en az 20 dakika yoğurun.
3)Yoğurma işlemi bittikten sonra ilk önce misket şekli verip, üzerlerine parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlaştırın.
4)Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya köfteleri atıp, yaklaşık 5 dakika pişirin.
5)Bu arada ayrı bir tencereye yağı koyup, rendelenen sarımsakları çok hafif kavurun.
6)Domates rendesi, biber ve domates salçası, kimyon ve pul biberi ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
7)Bu kaba pişen köfteleri ilâve edip, sosla beraber karıştırın.
8)Servis kabına alarak üzerine maydanozla süsleyin.
AFİYET OLSUN.