İzleyiciler

23 Ocak 2011 Pazar

SEBZELİ PİLAV


Resmini daha önceden çektiğim Sebzeli Pilavı Bloğuma koymak bügüne nasip oldu. Eşim de bu pilava bayılıyor ve özellikle böyle pişirmemi istiyor.

MALZEMELER:
1) 2 su bardağı baldo pirinç
2) Bir orta boy havuç
3) 1 çay bardağı bezelye
4) 1 çay bardağı tane mısır
5) 2 çorba kaşığı tereyağ
6) 1 çorba kaşığı sıvıyağ
7) 2 adet kesme şeker
8) 2-3 damla limon suyu
9)  4 su bardağı sıcak su, tuz

YAPILIŞI:
1)Tereyağını tencereye koyup eritin ve sıvı yağını ekleyin.
2)Pirinçleri yıkayıp, süzdürün ve tencereye aktarın. 3-4 dakika kavurun.
3)Sıcak suyu ilâve edin ve karıştırın.
4)Daha sonra küp küp doğranmış havuçları, bezelyeleri ve mısırları ekleyin.(ben mısır ve bezelyeleri dondurulmuş olarak marketten alıyorum.)
5)Pilavın suyu kaynamaya başlayınca kesme şekeri, limon suyunu ve tuzunu ilâve edin.
6)Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın.
7)Tencereyi kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar beklettikten sonra tahta kaşıkla karıştırın ve servis edin.

Not: Pilava limon suyu koymamızdaki amaç pirinçlerin daha parlak ve tane tane olmasını sağlamaktır.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder