İzleyiciler

12 Eylül 2012 Çarşamba

BİSKÜVİ PARÇACIKLI TAVUK GÖĞSÜ

 

Uzun bir aradan sonra merhaba sevgili dostlar.... Şu an izindeyim ve uzun süre ihmal ettiğim bloğuma bir bakayım dedim. Evin içinde tatlı tatlı diye dolanırken kendimi mutfağa attım ve sağa sola bakındıktan sonra resimdeki tatlı çıktı meydana. İlginize bilginize. :) Fotolar yine Sado'dan...

MALZEMELER:
1)1 litre süt
2)1,5 kahve fincanı un
3)1,5 kahve fincanı nişasta
4)3 kahve fincanı toz şeker
5)1 paket vanilya
6)100 gr margarin
7)1 paket kakaolu petibör bisküvi
8)Arzuya göre biter çikolata ve yeşil fıstık.(süsleme için)

YAPILIŞI:
1)Derin bir tencereye sütü koyun
2)Üzerine un, nişasta ve şekeri ilâve edin.
3)Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın.
4)En son vanilyayı ilâve edin.
5)Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve 100 gr oda sıcaklığıdaki margarini ilâve ederek
   elektrikli mikserle 10 dakika kadar çırpın.
6)Üzerine bir paket bisküviyi iri iri parçalayarak ilâve edin ve çok aşırı karıştırmadan
   kuplara bölüştürün.
7)Arzu ederseniz az bir miktar çikolatayı benmari usulü eritip, kupların üzerine ilâve edin ve
    yeşil toz fıstıkla süsleyin.

AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder