Annemin ben çocukken yaptığı en sevdiğim pastalardan biridir. Eşim dün akşam tatlı bir şeyler var mı deyince aklıma geldi. Kekini ve muhallebisini yapmak benden şekil vermek Sado'cumdan :)
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
1) 3 adet yumurta
2)1 su bardağı toz şeker
3)1 kahve fincanı sıvı yağ
4)2 çorba kaşığı yoğurt
5)1,5 su bardağı un
6)1 paket kabartma tozu
7)1 paket vanilya
8)2 adet muz
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1)3,5 su bardağı süt
2)1,5 çorba kaşığı un
3)1,5 çorba kaşığı nişasta
4)1 su bardağı toz şeker
5)50 gr sanayağı
6)1 küçük paket kakao(Yarım su bardağı su da eritilecek
7)Pastayı süslemek için Hindistan cevizi, yeşil fıstık v.s.
YAPILIŞI:
1)Yumurtaları bir kapta 4-5 dakika çırpın
2)Toz şekeri ve sırasıyla yoğurt ve yağı çırpmaya devam edin
3)unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın.
4)Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine kek hamurunu yaydırın
5)180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafi pembeleşinceye kadar pişirin
6)Bu arada muhallebiyi pişirmiş olun
7)Kek sıcakken muhallebinin yarısını kekin üzerine sürün
8)Muzların kabuklarını soyarak yerleştirin(Benim ölçümde 1,5 muz gitti)
9)Yağlı kağıdı çıkartarak rulo olarak kıvırın.
10)Muhallebinin geri kalanını pastanın üstüne sürün.
11)Zevkinize göre süsleyin
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder