MALZEMELER:
1)1 çay bardağı yeşil mercimek
2)1 çay bardağı pilavlık bulgur
3)3 adet domates
4)1 tatlı kaşığı biber salçası
5)1 tatlı kaşığı domates salçası
6)1 adet soğan
7)3-4 kaşık zeytinyağı-bir kibrit kutusu kadar tereyağı
8)Sıcak su,tuz.
YAPILIŞI:
1)Önce yeşil mercimeği bir tencerede 10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
2)Diğer bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını karıştırıp, ince ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
3)Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
4)Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
5)2 çay bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
6)Haşlanmış yeşil mercimeği ve bulguru ilâve edin.
7)Hafifçe karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder