İzleyiciler

19 Nisan 2014 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Bu tarifi duyardım ama bu zamana kadar ne yaptım ne de yedim. Kesinlikle tavsiye ederim. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih ediyorsanız bir de bu şekilde deneyin.

MALZEMELER:
1)1 çay bardağı yeşil mercimek
2)1 çay bardağı pilavlık bulgur
3)3 adet domates
4)1 tatlı kaşığı biber salçası
5)1 tatlı kaşığı domates salçası
6)1 adet soğan
7)3-4 kaşık zeytinyağı-bir kibrit kutusu kadar tereyağı
8)Sıcak su,tuz.

YAPILIŞI:
1)Önce yeşil mercimeği bir tencerede 10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
2)Diğer bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını karıştırıp, ince ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
3)Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
4)Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
5)2 çay bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
6)Haşlanmış yeşil mercimeği ve bulguru ilâve edin.
7)Hafifçe karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder