İzleyiciler

26 Mayıs 2014 Pazartesi

TUZLU ÇUBUK

MALZEMELER:
1)1 adet yumurta
2)125 gr sanayağı (Oda sıcaklığında)
3)1 küçük kahve fincanı sıvıyağı (Ben zeytinyağı kullandım)
4)1 çay kaşığı tuz
5)1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri
6)Yarım limonun suyu
7)3 su bardağı un
8)1 paket kabartma tozu
9)1/2 çay bardağı karbonat
10)Susam ve Çörekotu

YAPILIŞI:
1)Yumurtanın akını ve sarısını ayırın (Sarısı hamura akı üzerine)
2)Susam ve çörekotu hariç malzemeleri karıştırın ve hamurunuzu yapın.
3)İstediğiniz şekli verdikten sonra yumurta akını tuzlu çubukların üzerine bir fırça yardımıyla sürün ve susam ile çörek otunu serpin.
4)200 derecelik fırında tuzlu çubuklar kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder