İzleyiciler

21 Temmuz 2014 Pazartesi

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

Haftalardan beri canım tahinli birşeyler isteyip duruyordu. Kısmet dün akşamaymış. MUHTEŞEM BİR TAT kesinlikle tavsiye ederim. Malzeme listesini okuyup da AAA....! Bunun yağı çokmuş diyen arkadaşlar kesinlikle değil. Yapınca göreceksiniz :)
 
MALZEMELER:
1)1 adet yumurta
2)1 cay bardağı tahin
3)1 çay bardağı sıvıyağ
4)1 çay bardağı pudra şekeri
5)50 gr sanayağı
6)1 paket kabartma tozu
7)2,5 su bardağı un
8)1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz(hamurun içine)
9)1 çay bardağı dövülmüş ceviz(kurabiyelerin üstüne)
 
YAPILIŞI:
1)Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve hamur kabına sarısını alın. Beyazı kurabiyelerin üstüne.
2)Tahin, sıvıyağ, sanayağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu ekleyerek sert olmayan bir hamur elde edin.
3)Daha sonra hamura cevizi ekleyerek yoğurun.
4)Ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp yuvarlayarak önce yumurta akına, daha sonra dövülmüş cevize  bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
5)Önceden 5 dakika ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkla 30 dakika kadar pişirin.
6)Sıcaklık her fırına göre değişebileceği için, kurabiyelerin altının pembeleşip, pembeleşmediğini kontrol edin.
7)Kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Yoksa dağılma ihtimalleri yüksek.
AFİYET OLSUN.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder