İzleyiciler

29 Ocak 2015 Perşembe

NEVZİNE TATLISI(Kayseri Yöresi)

İnternette dolaşırken; Defne Yaprağı yemek bloğunda bulduğum Kayseri Yöresine ait çok hafif bir tatlı. Kesinlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1)150 gr tereyağı(eritilecek)
2)3 yemek kaşığı tahin
3)2 yemek kaşığı yoğurt
4)3 su bardağı un
5)1 paket kabartma tozu
6)1 su bardağı ceviz(iri iri dövülmüş)

ŞERBETİ:
1)1,5 çay bardağı su
2)1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
3)1 çay bardağı pekmez

YAPILIŞI:
1)İlk önce şerbetin tüm malzemelerini karıştırarak, kaynatın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
2)Daha sonra hamur malzemelerini karıştırın ve kare borcam da bastırarak şekil verin ve bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
3)180 derece ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
3)Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekletin ve soğumuş şerbeti bir kaşık yardımıyla Nevzinenin üzerine dökün.
4)Tatlı soğuyup, şerbeti çektiğinde servis yapın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder