İzleyiciler

8 Ocak 2019 Salı

ÜÇ RENKLİ PORTAKALLI İRMİK TATLISI

Komşumda yediğim ve çok beğendiğim bu tatlının tarifini Nefis Yemek Tarifleri Sitesinde buldum. Çok hafif bir tatlı. Size de tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
1 paket Vanilyalı Puding
2 su bardağı portakal suyu
1 litre süt
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI:
1) Vanilyalı Pudingi portakal suyu ile pişirin.
2) Su ile ıslattığınız kek kalıbına dökün ve soğumaya bırakın.
3) Bir tencerede süt, irmik, toz şeker , tereyağ, hindistan cevizi ve vanilyayı karıştırarak pişirin.
4) Pişen irmikli peltesinin yarısını portakal peltesinin üzerine dökün.
5) Kalan sütlü irmik peltesine kakaoyu karıştırın ve en son kat olarak kalıba dökün.
6) Hafif soğuyunca üstüne streç film koyun ve buzdolabında iki saat dinlendirin sonra servis yapın .
AFIYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder