İzleyiciler

1 Kasım 2013 Cuma

ELMALI TART


Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba dostlar. Buzdolabımda bir kaç haftalık elmalarımı gördüm birdenbire. Elmalı kurabiye, tart vs. çok da severim. O hışımla mutfağa girdim, kafama göre malzemelerle bir hamur hazırladım. Sonucu çok güzel oldu. Tavsiye ederim :)

MALZEMELER:

1)1 adet yumurta
2)125 gr sana yağı (eritmeden)
3)1 çay bardağı sıvı yağ
4)1 su bardağı toz şeker
5)1 yemek kaşığı yoğurt
6)Alabildiği kadar un (Özür dilerim ölçmeyi unuttum-Kurabiye hamuru kıvamında olacak)
7)1 paket vanilya
8)1 paket kabartma tozu

ÜST MALZEMELERİ:

1)4 adet orta boy elma
2)1 su bardağı toz şeker(Damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.)
3)1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
4)1 tatlı kaşığı tarçın
5)piştikten sonra üzerine pudra şekeri

YAPIMI:

1)Üst malzemeleri hariç diğer malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın ve hamuru buzdolabına kaldırın.
2)Bir tencerede elmaları rendeleyin ve şekeri karıştırın.
3)Elmalar piştikten sonra içine tarçın ve cevizi karıştırıp bir kenarda hafifçe soğutun.
4)Hamurdan elma büyüklüğünde bir hamur ayırın, diğer hamuru yağlanmış kalıba elinizle yerleştirin.
5)Üzerine elmalı harcı kaşıkla sürün.
6)Ayırdığınız hamura 2 çorba kaşığı daha un ekleyin ve uzun uzun çubuklar yapıp, tartın üzerinde şekillendirin.
7)200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
8)Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder