İzleyiciler

26 Temmuz 2013 Cuma

PATATES PAÇASI


Dostlarım arkadaşlarım, uzun bir aradan sonra işte yine buradayım. İnternetten yemek sitelerini karıştırırken fotoğrafta gördüğünüz Patates Paçası ilginç geldi. Aaa-birde annemi kapıda görünce  hemen mutfağa girdik ve başladık patates paçamızı yapmaya :)

MALZEMELER:
1)3 adet iri patates
2)3 adet yumurta
3)1 su bardağı yoğurt
4)1 su bardağı süt
5)3 çorba kaşığı nişasta
6)200 gr kıyma
7)1 adet irice soğan
8)tuz karabiber, pul biber
9)1 çay kaşığı karbonat(yemek sodası)
10)1 çorba kaşığı salça
11)2 çorba kaşığı tereyağı
12)3 diş sarımsak
YAPILIŞI:
1)Patatesler haşlanıp, soğuduktan sonra rendelenecek
2)3 diş sarımsak ezilip yoğurda karıştırılacak ve patateslerin üzerine dökülecek
3)3 yumurta kırılıp eklenecek
4)1 su bardağı süt eklenecek
5)Tavada önce soğan sonra kıyma kavrulup patateslere eklenecek
6)Yine boşalan tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 kaşık salça kavrulup, son olarak
    karışıma eklenecek
7)Bütün malzemeler karıştırılıp tuz, karabiber ve pulbiber arzuya göre göre eklenecek.
8)En son yuvarlak büyük borcam yağlanıp karışım dökülecek
9)Fırın beş dakika ısıtıp önden ısıtılıp Patates Paçamız 175 derecede 45-50 dakika arası  pişirilecek.

AFİYET OLSUN


NOT:Akşam yemeklerinde sıcak olarak ikram edilebileceği gibi, çay ikramları içinde düşünülebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder