İzleyiciler

8 Ocak 2012 Pazar

PEYNİRLİ BÖREK




Uzun bir aradan sonra merhaba dostlarım.. Bu sabah uyandığım da mutfağa gittim. Eşime güzellik olsun değişik birşeyler yapmak istedim  kahvaltıya. Buzdolabında yufkalarımı gördüm. Acele tafarından kolay bir börek hazırladım. Fırından güzel kokular gelmeye başladığında eşim mutfak kapısındaydı. Kahvaltı sofrasına oturuncaya kadar iki dilim böreği yemişti  bile :)) Hadi bakalım kolay gelsin denemek isteyen herkese....

MALZEMELER:
1) 3 adet yufka
2) 1 yumurta
3) 1 su bardağı süt
4) 1 çay bardağı sıvı yağ
5) 250 gr peynir
6) Üzerine çörek otu ve susam

YAPILIŞI:
1)Yumurta, süt ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın.
2) Tepsinizi yağlayın
3) İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye serin
4)Sıvı karışımdan bir-kaç kaşık dökün ve peynirleri ufalayarak serpin
5)İkinci yufkaya irice parçalayarak tepsiye serin Yine sıvı karışımdan bir-kaç kaşık dökün ve peynir serpin.
6)En son yufkayı serin ve dışarıda kalan yufka kenarlarınıda üste katlayın. Bıçakla kare kare kesin ve kalan sıvı karışımı böreğin üstüne dökerek üstüne susam ve çörek otu serpin.
7) 175 derece sıcaklıkla 30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder