İzleyiciler

2 Mayıs 2014 Cuma

DAMAT PAÇASI

Eskiden beri adını duyduğum, ama nasıl bir yemek olduğunu bilmediğim Rumeli yöresine ait Damat Paçasını bugün yapıp, sizlerle paylaştım. Hoş bir lezzet yapıp, yemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:
1)Yarım Tavuk
2)3 çorba kaşığı yoğurt
3)3 çorba kaşığı un
4)1 yumurta sarısı
5)3 adet yufka
6)Su, tuz, pul biber
7)1 çorba kaşığı tereyağı
8)2-3 diş sarımsak
9)2 çorba kaşığı sirke
10)Büyük boy yuvarlak borcam kullandım.

YAPILIŞI:
1)Tavuğu düdüklü tencerede 5-6 su bardağı su ile 30 dakika haşlayın.
2)Her bir yufkayı ortadan ikiye kesip, geniş kenarından başlayarak, dar kenarına doğru sıkı sıkı içine hiçbir şey sürmeden sarın ve iki parmak eninde keserek yağlanmış tepsiye dik olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
3)Bu arada pişen tavuğun suyunu ayırın.
4)Fırından çıkan yufkaların üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu dökün ve 5 dakika kadar yeniden fırınlayın.
5)Ayrı bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, rendelenmiş sarımsağı ve sirkeyi tuz ilâvesiyle mikser yarımıyla karıştırın, 3 bardak tavuk suyu ekleyerek bir muhallebi elde edin.
6)Fırından aldığınız yufkaların üzerine pişen muhallebiyi dökün.
7)Küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini muhallebinin üzerine yayın.
8)15-20 dakika arasında tavuk etleri kızarıncaya kadar 200 derecede tekrar fırınlayın.
9)Fırından çıkardıktan sonra küçük bir kapta erittiğiniz tereyağına pul biber ekleyip, tavuk etlerinin üzerine gezdirin, sıcak olarak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder