İzleyiciler

12 Haziran 2014 Perşembe

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Arada sırada evde ekmek yaparım. Bu seferki Tam Buğday Unundan. Gayet güzel oldu. Yarın sabaha marketten ekmek almaya gerek kalmadı :)

MALZEMELER:
1)3 Su bardağı Tam Buğday unu
2)2 su bardağı  normal buğday unu
3)1 adet yumurta
4)1 kahve fincanı sıvı yağ
5)1 su bardağı süt
6)1,5 çay kaşığı tuz
7)2 adet kesme şeker
8)1su bardağı ılık su
9)1 paket kuru maya

YAPILIŞI:
1)1 bardak sütü cezvede eli yakmayacak şekilde ısıtın.
2)Büyükçe bir bardağa sütü dökün. 2 adet kesme şeker ve mayayı ilâve ederek karıştırın ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.
3)Kabaran mayayı genişçe bir kaba dökün. Diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele hafifçe yapışan bir hamur elde edin.
4)Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatarak yaklaşık 20 dakika mayalanmasını bekleyin.
5)İstediğiniz herhangi bir yağlamış kalıba hamuru alarak, ellerinizi hafifçe yağlayarak hamurun üzerini düzeltin.
6)5 dakika önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
7)Ekmeği fırından çıkardıktan sonra üzerine hafifçe su serperek bir bezle kapatarak 5 dakika bekletin.
8)Ekmeğiniz hafif ılınınca servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder