İzleyiciler

16 Ağustos 2015 Pazar

GÜL TATLISI


İnternette dolaşırken bu tatlıya denk geldim. Şekli çok güzel. Sadettin'le beraber tadını da beğendik. Tarif Oktay Ustaya ait.

MALZEMELER:
1)1 adet yumurta
2)1 su bardağı sıvı yağ
3)100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
4)1 su bardağı yoğurt
5)1 su bardağı irmik
6)3,5 su bardağı un
7)Kabartma tozu, vanilya
8)Fındık

ŞERBETİ:
1)4 su bardağı toz şeker
2)4 su bardağı su
3)Yarım limonun suyu

YAPILIŞI
1)İlk önce şerbeti kaynatın ve soğutun
2)Hamur için tüm malzemeleri sırasıyla karıştırın.
3)Hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.
4)Çay bardağı ile yuvarlak şekiller kesin.
5)Üç adet yuvarlak hamuru birbirinin üzerine birer santim gelecek şekilde dizin ve yuvarlayın.
6)Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
7)Gül şekli alan kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine bütün fındıkları koyun.
8)180 derecede beş dakika ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
9)Kurabiyeler fırından çıkınca beş dakika kadar bekletin ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Ara ara tatlıları ters yüz edin ve bir gece beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder