İzleyiciler

2 Eylül 2014 Salı

KEŞKEK(TAVUKLU)

Özellikle köy düğünlerinde odun ateşinde yapılan ve benim çok severek yediğim bu yemeği naçizane kendime göre yapmağa çalıştım. Yapımı çok kolay. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1)1 su bardağı buğday
2) adet kemiksiz tavuk budu
3)2 çorba kaşığı tereyağı
3)tuz, karabiber, pulbiber
4)Bir tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:
1)Buğdayları bir kaba alarak, üzerine kaynak su dökün ve 3 saat kadar bekletin.
2)3 saatin sonunda buğdayları bol suda 4-5 defa yıkayın.
3)Düdüklü tencerenizin altına tavuk etlerin yerleştirerek, etlerin üzerine buğdayları koyun.
4)2,5 su bardağı sıcak su koyun ve yaklaşık 35-40 dakika arası pişirin.
5)Bir miktar tavuk etini buğdayın içinde bırakın daha sonra servis yaparken üzerine koymak için yeteri kadar tavuk etini ayrı bir kaba alın.
6)Elektrikli mikser yardımı ile tavuklu buğdayın içine bir kaşıkta tereyağı ve yeterince tuz ekleyerek özdeşleşinceye kadar 10 dakika gibi çırpın.(arzuya göre karabiberde katılabilir.)
7)Buğday karışının servis tabağına alın.
8)Ayırmış olduğunuz tavuk etlerini keşkeğin üzerine yaydırın.
9)En son kızdırılmış 1 kaşık tereyağda 1 tatlı kaşığı salça ve pulbiberi karıştırarak servis tabağının üzerine dökün.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder