MALZEMELER:
1) 4 adet yumurta
2) 1,5 su bardağı toz şeker
3) 1 su bardağğı yoğurt
4) 1 su bardağı sıvı sıvıyağ
5) 2,5 su bardağı un(elenmiş)
6) 1 paket kabartma tozu
7 )1 paket vanilya
8) 1 portakal kabuğu rendesi
9) 2 adet orta boy havuç
10)1 su bardağı ceviz
11)1 su bardağı kuru üzüm
12)2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:
1)Yumurtalar derin bir kabın içine kırılıp, yaklaşık beş dakika çırpılır.
2)Daha sonra toz şeker eklenerek, çırpılır.
3)Sırasıyla yoğurt ve sıvıyağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
4)Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ilâve edin.
5)Bu arada kuru üzümleri küçük bir kabın içinde sıcak su da beklerin.
6) Havuçları ve portakal kabuğunu ince ince rendeleyin, cevizleri rondadan irice geçirin.
7)Sudan aldığınız kuru üzümleri una bulayın.
8)En son havuç, portakal kabuğu ve kuru üzümleri bir tahta kaşık yardımıyla hamuıra karıştırın.
9)Hamur karışımından ayrı bir kaba 2 kepçe kadar hamur ayırp kakoyu karıştırın.
10)Yağlanmış kalıba önce sade hamuru (yani kakao karıştırılmamış olan hamur) dökün sonra kakaolu hamuru üstüne dökerek bir bıçak yardımıyla oval şekiller çizin.
11)Önceden 5 dakika kadar ısıtılmış fırında 175 derecede 35-40 dakika arası pişirin.
12)Bir kürdan batırarak pişip, pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
Canım Semoşum
YanıtlaSilEllerine sağlık. Kekin bir harikaydı. Müdürlük olarak yedik. Herkes'ten 100 puan aldın.
Nefisssssssssss :)
Işılay Alca
Afiyet olsun arkadaşım... Herkese teşekkürler.
YanıtlaSilDaha lezzetli ikramlarda buluşmak üzere :))