İzleyiciler

26 Aralık 2010 Pazar

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Pek çok yerde ve en son Öznur'da yediğim bu tarifi bir de ben denemek istedim. Muhteşem güzel ve hafif bir tatlı oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

Muhallebisi için:

1)1 kilo süt
2)3 kahve  fincanı toz şeker
3)1,5   "         "     nişasta
4)1,5   "         "     un
5)100 gr margarin
6)1 paket vanilya

Kadayıflı karışım için:

1)250 gr çiğ kadayıf(Yaklaşık 2-3 saat buzdolabının dipfriz kısmında bekletilmiş)
2)2 çorba kaşığı tereyağ
3)1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
4)4 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

1)Muhallebinin margarin hariç tüm malzemeleri bir tencere içine konularak muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirilir.
2)Bir mikser yardımıyla margarin muhallebinin içine karıştırılarak 5 dakika çırpılır.
3)Muhallebi kenara alaınarak soğumaya bırakılır.
4)Dipfrizden alınan kadayıf el yardımıyla ince ince kırılır.(Kadayıf dipfrizde beklettiğiniz için kırma işlemi çok kolay olacaktır.)
5)Tereyağ genişçe bir tencere veya tavada eritilerek kırılan kadayıf ve toz şeker içine ilave edilir.
6)Kadayıfın rengi açık  kahverengi oluncaya kadar kavrulur.
7)En son içine ceviz ilâve edilir.
8)Büyük boy yuvarlak fırın kabının içine kavrulmuş kadayıfın yarısı serilir.
9)Soğumuş muhallebi kaşık kaşık alınarak kadayıfın üstüne dökülür.
10)En son geriye kalan kadayıf muhallebinin üstüne serplir.
11)3-4 saat buzdolabında bekletilerek dilim dilim kesilip servis edilir:



AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder