MALZEMELER:
1) 1,5 su bardağı pirinç
2) 10 adet orta boy dolmalık biber
3)1 adet patlıcan
4)Yarım çay bardağı zeytinyağ
5)Yarım demet maydanoz
6)Yarım demet dere otu
7)Yarım demet taze nane
8)3 adet orta boy domates
9)1 çorba kaşığı kuru nane
10)1 tatlı kaşığı kimyon
11) 1 " " karabiber
12) 1 adet limon suyu
13)orta boy bir soğan
14)tuz, sıcak su
YAPILIŞI:
1)Derince bir kaba pirinçleri yıkayarak koyalaım.
2)İki adet domatesi rendeleyin
3)Soğanı ince ince çintin
4)Yeşillikleri ince doğrayın
5)Limon suyunu,sıvı yağı, baharatları ve tuzu ekleyip malzemeyi karıştırın
6)Biberleri yıkayın, tepelerini keserek içini boşaltın ve bir bıçakla dışlarından bir kaç defa delin.
7)Benim içim arttığı için dolmaya bi adette patlıcan ekledim. Patlacınad iki veya üçe keserek bir bıçak yardımıyla içlerini boşaltın.
8)Biberleri ve patlıcanları malzemeyle doldurarak tencereye yerleştirin.
9) Domatesi kabuklu olarak doğruyarak biber ve patlıcanların ağzını kapatın.
10)Kaynattığınız suyu biberlerin boyunu geçmeyecek şekilde koyun.
11)Bir çay kaşığı tuz ekleyerek 30-35 dakika kısık ateşte pişirin.
12) Dolmalar ılınınca servi yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder