İzleyiciler

28 Nisan 2012 Cumartesi

DONDURMALI İRMİK HELVASI

Evin içinde tatlı tatlı diye sağa sola koştururken mutfakta dolapların birinde bir paket irmik buldum ve buzdolabımın dondurucusunda bir kutu dondurma. Sonuç yukarıdaki resimde görüldüğü üzere Dondurmalı İrmik Helvası. Denemek isteyen herkese kolay gelsin. Hiç te zor değil....

MALZEMELER:
1)1,5 su bardağı irmik
2)1,5 su bardağı toz şeker
3)3 su bardağı su
4)100 gr tereyağ(Ben 2 yemek kaşığı da zeytinyağ ekledim)
5)Üzeri için tarçın ve ceviz
6)Dilediğiniz çeşit dondurma(Ben algidanın vanilyalı dondurmasını kullandım)

YAPILIŞI:
1)Tencerenize tereyağını koyup eritin. Dilerseniz 2 kaşık zeytinyağ ekleyin.
2)İrmiği ilâve edin. Kısık ateşte kavurmaya başlayın. Rengi koyu sarı oluncaya kadar kavurun.
3)Rengi değişince 1,5 bardak toz şekeri ilâve edin. Karıştırmaya devam edin.(Beş dakika kadar)
4)Sıcak suyunu ekleyin. İyice suyu çekip nerdeyse tane tane oluncaya kadar karıştırın.
5)Pişirme işlemi bittikten sonra Küçük bir çukur kaba 2-3 kaşık helvadan koyarak bastırın. Üzerine iki kaşık dondurma koyun. Tekrar 2-3 kaşık helvadan koyup bastırın ve servis tabağına ters çevirerek helvayı düzgünce yerleştirin.
6)Üzerine tarçın ve ceviz serperek servis edin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder