İzleyiciler

26 Nisan 2012 Perşembe

PATATESLİ TOP KEK


İznimin bitmesine az bir süre kala hepimizin bildiği patatesli keki ufak kalıplarda pişirdim. Annem kahvaltıya geldiğinde çay yanında ikram ettim. Çok beğendi. Sizin beğeneceğinizi umuyorum. Kolay gelsin....
MALZEMELER:
1)2 adet yumurta
2)1 çay bardağı yoğurt
3)1 çay bardağı sıvı yağ(Zeytinyağ kullandım)
4)1 adet küçük boy havuç(ince rendelenmiş)
5)1 adet küçük boy patates(Küp küp doğranmış)
6)100 gr beyaz peynir(Küçük küçük ufalanmış)
7)2,5 çay bardağı un
8)1 adet kabartma tozu
9)1çay kaşığı tuz
10)1 çay kaşığı pul biber
11)Yarım demet dere otu
12)üstüne susam-çörek ağacı

YAPILIŞI:
1)Çırpma kabına yumurtaları kırıp 5 dakika çırpın.
2)Sırasıyla yoğurt ve sıvıyağı koyup karıştırın.
3)Beyaz peynir, havuç, pul biber ve dere otunu koyup karıştırın.
4)Unu kabartma tozuyla beraber eleyip karıştırın
5)En son tahta kaşıkla beraber patatesleri karıştırın
6)Küçük metal kek kalıplarına küçük pişirme kağıtlarını yerleştirin.
7)Sonra bir yemek kaşığı yardımıyla kalıplara birer kaşık hamur koyun.
8)Üzerlerine çörek otu ve susam serpip 175 derece 5 dakika ısıtılmış fıırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder