İzleyiciler

16 Ocak 2015 Cuma

TAVADA KOL BÖREĞİ(KIYMALI-PATATESLİ)

Geçen gün İnternette yemek sitelerini dolaşırken bu tarifi gördüm ve uyguladım. Çok güzel, çok masrafsız ve çok çabuk oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

MALZEMELER:
1)2 adet yufka
2)150 gr kıyma
3)3 orta boy patates
4)1 orta boy soğan
5)1 adet yumurta
6)1 kahve fincanı süt
7)1 kahve fincanı sıvı yağ
8)1 tatlı kaşığı salça
8)Tuz, karabiber, pulbiber zevke bağlı kimyon

YAPILIŞI:
1)Önce patatesleri haşlayın
2)Bir tencerede 3-4 kaşık sıvıyağ ile soğanı ince ince doğrayarak kavurun.
3)Kıymayı ekleyip, kavurun; salça, tuz ve diğer baharatları ekleyin.
4)Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve bu karışıma ilâve edin
5)Soğuması için bekletin
6)Yumurta, sıvıyağ ve sütü bir kapta karıştırın.
7)Birinci yufkaya bir fırça veya kaşık yardımıyla bu karışımdan sürün.
8)Yarım ay şeklinde ikiye katlayın.
9)Yufkanın geniş kısmına kıymalı-patatesli karışımdan baştan sona koyun ve yuvarlayın.
10)Gül böreği şeklinde tavanın ortasına yerleştirin.(Tavayı yağlamayı unutmayın)
11)İkinci yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp, diğer yufkanın etrafına sarın.
12)Çok kısık olmayan ateşte alt kısmın kızartın.
13)Düz bir kapak veya tepsi yardımıyla tavada ters çevirin(Yine tavayı yağlamayı unutmayın)
14)Diğer tarafı da kızarttıktan sonra servis kabına alın.
15)Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder