İzleyiciler

21 Kasım 2013 Perşembe

HAVUÇLU KEK(KREMALI)

Eşime tatlı bir sürpriz.

MALZEMELER:
1)2 adet yumurta
2)1 su bardağı toz şeker
3)1 çay bardağı yoğurt
4)1 çay bardağı sıvı yağ
5)1 çay bardağı ceviz(irice dövülmüş)
6)2 adet havuç(İnce olarak rendelenmiş)
7)1,5 su bardağı un
8)1 çay kaşığı tarçın
9)1 limon kabuğu rendesi
10)1 paket vanilya
11)1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:
Zevkinize göre 1 paket pudingi(ben kakolu kullandım) 2 su bardağı sütle pişirin. Pişen kekin üzerine dökün.

YAPILIŞI:
1)Buzdolabından aldığınız yumurta dışarıda yarım saat kadar bekletin.
2)Yumurtaları çırpın, toz şekerle  birlikte beş dakika daha çırpın.
3)Yoğurt, yağ, rendelenmiş havuç, limon kabuğu rendesi ve tarçını ekleyin.
4)Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
5)En son dövülmüş cevizleri hamura tahta kaşık yardımıyla  karıştırın.
6)Hamuru yağlanmış kalıba dökün.
7)Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika kadar pişirin.
8)Bir bıçak yada kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
9)1 paket pudingi pişirip, pişen kekin üzerine dökün ve isteğinize göre süsleyin.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder