İzleyiciler

19 Kasım 2013 Salı

YOĞURTLU BÖREK


Evet bir hamur işi tarifimiz daha geldi. Kafadan bir tarif ama Sado'cum bayıldı yine :) Şimdiden yapacak olan arkadaşlarıma kolay gelsin.

MALZEMELER:
1)3 adet yufka
2)1 adet yumurta
3)1,5 su bardağı yoğurt
4)1 çay bardağı sıvıyağ(Ben zeytinyağı kullandım)
5)250 gr lor-beyaz peynir karışımı
6)Yarım demet maydanoz
7)2-3 adet taze soğan
8)Üzerine serpmek için çörek otu-susam

YAPILIŞI:
1)Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın
2)Peynir-lor-maydanoz ve taze soğanları ayrı bir kapta karıştırın
3)Tepsiyi yağlayın.
4)Birinci yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin.
5)Çok az karıştırılan sıvıdan sürün
6)İkinci yufkayı parçalayarak yerleştirin
7)Aralarına yoğurtlu karışımdan bir miktar artırarak sürün ve peynirli karışımdan paylaştırarak serpin.
8)Üçüncü yufkayı da sererek, dışarıda kalan kenarları üste doğru katlayın.
9)Arta kalan yoğurtlu karışımı böreğin üzerine sürün ve bir bıçak yardımıyla karelere bölün.
10)Susam ve çörek otu serperek fırına verin.
11)200 derece sıcaklıkta yaklaşık 40 dakika yani üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder