İzleyiciler

17 Kasım 2014 Pazartesi

HAŞHAŞLI BÖREK(Yeşil Mercimekli-Kıymalı)

MALZEMELER:
1)4 adet yufka
2)2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş
3)1 çay bardağı yeşil mercimek
4)1 su bardağı sıvı yağ
5)1 su bardağı su
6)200 gr kıyma
7)1 tatlı kaşığı salça
8) yarım demet maydanoz
9)tuz, karabiber, pulbiber.
10)1 adet orta boy kuru soğan

İÇ HARCIN YAPIMI:
1)Soğanı ince ince doğrayıp, kavurun.
2)Kıymayı ekleyip, kavurun.
3)Salçayı ekleyip karıştırın.
4)Enson tuz, karabiber, pul biber, haşlanmış yeşil mercimeği ve doğranmış maydanozu ekleyip, karıştırın.

BÖREĞİN YAPILIŞI:

1)Derince bir tasın içine iki çorba kaşığı dövülmüş(koyu macun kıvamında)haşhaşı koyun. Su ve yağı ekleyerek kıvamını açın.
2)Birinci yufkayı tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla cıvıtılmış haşhaşı sürün.
3)Üzerine ikinci yufkayı serin. Fırça yardımıyla tekrar haşhaş sürün.
4)Zevkinize göre sekiz veya on parçaya bölün.
5)Yeşil mercimekli içten koyarak sigara böreği gibi sarın.
6)Yağlanmış fırın tepsisine koyarak, artan sulu ve yağlı haşhaşı fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün ve önceden 5 dakika ısıtılmış fırında 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder