İzleyiciler

30 Kasım 2014 Pazar

ISPANAK BÖREĞİ(EL AÇMASI)

MALZEMELER:
1)1,5 su bardağı sıcak su
2)Sıvı yağ
3)Sirke
4)Şöyle ki: 1,5 su bardağı suyun üzerine eşit miktarda sıvıyağ ve sirke koyarak 2 su bardağına tamamlayın.
5)4,5 su bardağı un
6)1 çay kaşığı tuz.
7)Yarım çay kaşığı karbonat(yemek sodası)
8)500 gr kadar ıspanak
9)250 gr beyaz peynir
10)250 gr tuzsuz lor
11)1 çay kaşığı karabiber
12)Yufkaların ve böreğin üzerine sürmek için sıvı yağ(Ben zeytinyağı kullandım)
13)Ispanaklara doğramak için orta boy bir soğan
 
YAPILIŞI:
1)Öncelikle ıspanakları yıkayarak, köklerini ayıklayın ve sap kısımlarınI daha sonra yemekte kullanmak üzere ayırın. Yaprak kısımlarının ince ince doğrayarak bir sofra bezinin üzerine serin ve sularının süzülmesini bekleyin.
2)Hamur için su, yağ, sirke, tuz ve unu ekleyerek hamurunuzu yapın. Yaklaşık 15-20 dakika arası dinlendirin.
3)Doğranmış ıspanaklarınıza orta boy bir soğanı ince ince doğrayıp, karabiber ve bir çay kaşığı tuzla karıştırın
4)Yaptığınız hamurdan sekiz adet beze elde edin.
5)Açtığınız yufkaları büyük temiz bir çarşaf veya sofra bezi serdiğiniz yerde 5-10 dakika arası havalandırın.
6)Tepsinizi yağlayın. Her yufkaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
7)Peynir ve ıspanakları koyup, kol böreği gibi dolayın. Tepsinize yerleştirin.
8)Bir fırça yardımıyla böreğin üzerini sıvıyağ ile yağlayın.
9)175 derecede 5 dakika ısıttığınız fırına böreği koyup 35-40 dakika arası pişirin
AFİYET OLSUN
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder