İzleyiciler

19 Aralık 2010 Pazar

HAVUÇLU, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ VE LEZZETLİ BİR KEK :))



MALZEMELER:
1) 4 adet yumurta
2) 1,5 su bardağı toz şeker
3) 1 su bardağğı yoğurt
4) 1 su bardağı sıvı sıvıyağ
5) 2,5  su bardağı un(elenmiş)
6) 1 paket kabartma tozu
7 )1 paket vanilya
8) 1 portakal kabuğu rendesi
9) 2 adet orta boy havuç
10)1 su bardağı ceviz
11)1 su bardağı kuru üzüm
12)2 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI:

1)Yumurtalar derin bir kabın içine kırılıp, yaklaşık beş  dakika çırpılır.
2)Daha  sonra toz şeker eklenerek, çırpılır.
3)Sırasıyla yoğurt ve  sıvıyağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
4)Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ilâve edin.
5)Bu arada kuru üzümleri küçük bir kabın içinde sıcak su da beklerin.
6) Havuçları ve portakal kabuğunu ince ince rendeleyin, cevizleri rondadan irice geçirin.
7)Sudan aldığınız kuru üzümleri una bulayın.
8)En son havuç, portakal  kabuğu ve kuru üzümleri bir tahta kaşık yardımıyla hamuıra karıştırın.
9)Hamur karışımından ayrı  bir kaba 2 kepçe kadar hamur ayırp kakoyu karıştırın.
10)Yağlanmış kalıba önce sade hamuru (yani kakao karıştırılmamış olan hamur)  dökün sonra kakaolu hamuru üstüne dökerek  bir bıçak yardımıyla oval şekiller çizin.
11)Önceden 5 dakika kadar ısıtılmış fırında 175 derecede 35-40 dakika arası pişirin.
12)Bir kürdan batırarak pişip, pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....




2 yorum:

  1. Canım Semoşum

    Ellerine sağlık. Kekin bir harikaydı. Müdürlük olarak yedik. Herkes'ten 100 puan aldın.
    Nefisssssssssss :)

    Işılay Alca

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun arkadaşım... Herkese teşekkürler.
    Daha lezzetli ikramlarda buluşmak üzere :))

    YanıtlaSil