İzleyiciler

20 Aralık 2010 Pazartesi

KISIR


İş dönüşü eve gelirken canım kısır istedi. Pazartesi pazarından bütün yeşilliklerimi alıp, marketten de bulguru aldıktan sonra anında mutfağa attım kendimi. 20 dakikada herşey hazırdı. Tabak süsleme ve fotoğraflar eşime ait.

MALZEMELER:

1) 2  su bardağı ince bulgur
2) 2 su  bardağı kaynak su
3)1 çorba kaşığı domates salçası
4)1 çorba kaşığı biber salçası
5)Yarım demet ince kıyılmış taze soğan
6)İrice bir kuru soğan ince kıyılmış
7)Yarım demet maydanoz
8)Yarım demet dere otu
9)Yarım demet taze nane
10)Kırmızı pul biber(acı)
11)Kornişon turşu(1 su bardağı küp küp doğranmış)
12)tuz, karabiber
13)Yarım çay bardağı zeytinyağ
14)1 adet limon suyu

YAPILIŞI:

1)Derince bir kabın içine bulguru alıp, içine kaynar suyu koyuyor ve kapağını kapatıyoruz. Bulgur suyunu çekinceye kadar bekliyoruz.
2)Bu arada küçük bir tavada yağı koyup kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra pembeleştiriyouz ve salçayı ilâve ediyoruz.
3)Yeşilliklerin tümünü(taze soğan,maydanoz,dereotu ve nane) ince ince doğruyoruz.
4)Demlenmiş bulgurun içine önce yağlı salçayı, yeşillikleri, küp küp doğranmış kornişon turşuyu, kırmızı pul biber, kara biber, tuz ve limon suyunu ilave ediyoruz.
5)Servis tabağına alıp, zevkimize göre süslüyoruz.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder