İzleyiciler

12 Aralık 2010 Pazar

TAVUK ÇORBASI


Annem yapar bu çorbayı, çok severim. İçinde sarımsak ve sirke olduğu içinde tadı İşkembe Çorbasının tadını andırıyor.

MALZEMELER:

1)İki adet tavuk budu.
2)Bir buçuk çorba kaşığı un
3)Bir çay bardağı süt
4)İki çorba kaşığı tereyağ
5)3  diş sarımsak
6)Tavukların haşlandığı su(Yaklaşık beş su bardağı)
8)Yarım limon suyu
8)İki çorba kaşığı sirke.
9)tuz.

YAPILIŞI:

1)İki adet tavuk budu (kemikli olarak alıyorum)yaklaşık 5 su bardağı suda haşlanır.
2)Ayrı bir tencerede 1,5 çorba kaşığı un iki çorba kaşığı tereyağda pempeleşinceye kadar kavrulur.
3)Tavuk budlarının haşlandığı su kavrulmuş unun üstüne dökülür.Ayrıca 1 çay bardağı süt eklenir ve kaynamaya bıraklır.
4)Bu arada tavuk etleri kemiklerinden ayrılıp ince ince didiklenir ve kaynayan tencereye eklenir.
5)Üç diş sarımasak tuz ile havanda ezilir ve tencereye eklenerek karıştırılır.
6)Çorbanın kıvamı koyu gelirse sıcak su eklenerek ayarlanabilir.
7)En son iki çorba kaşığı sirke ve yarım limonun suyu eklenip, tabağa konularak, servis edilir.  Zevke göre üstüne karabiber serpilir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder