İzleyiciler

1 Aralık 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KURUFASULYE


MALZEMELER:
2 su bardağı kurufasulye
2 orta boy soğan
2 adet yeşilbiber
1 çorba kaşığı domates salçası tuz, su

YAPILIŞI:
Kurufasulyeyi pişirmeye başlamadan 4-5 saat önce mutlaka ıslatmak gereklidir. Bunun için;

1)Kurufasulyeler çukur bir kaba alınır. 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 adet kesme şeker ilave edilir. Üzerine 5-6 bardak   kaynar su konularak dinlenmeye bırakılır.

2)Düdüklü tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağ konulduktan sonra soğanlar ve yeşilbiber doğranarak hafifçe kavrulur ve domates salçası eklenir.

3) 1,5 litre kadar  kaynamış su konulur, kurufasulyelerde eklenerek düdüklü tencerinin kapağı kapatılr.

4)Yaklaşık 40 dakika pişirilir.(Benim düdüklü tencerem Emsan marka klasik olanlardan. Yeni model düdüklü tencerelerin daha kısa sürede pişirdiği söyleniyor.)

Şimdi çıkarın turşunuzu yanına alın taze soğanları... Herkese AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder