İzleyiciler

28 Aralık 2010 Salı

TAVUKLU BÜRYAN


Anneannemden annem vasıtasıyla bugüne kadar geldi BÜRYAN. Türkçesini isterseniz fırında tavuklu pilav. Tam bir göçmen yemeği. Bu akşam eve geldiğimde şöyle bir buzdolabına baktığımda kemiği alımış tavuk butlarını gördüm ve Tavuklu Büryan'ı yapmaya niyetlendim. Eğer dilerseniz bu yemeği diğer ölçüleri aynı kalmak kaydıyla 250 gr haşlanmış dana kuşbaşı etle de yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

1)5  adet kemiksiz tavuk budu
2)1,5 su bardağı pirinç
3)3 su bardağı tavuk suyu
4)Bir orta boy kuru soğan
5)1 tatlı kaşığı kara biber
6)1 tatlı kaşığı kuru nane
7)Yarım demet taze nane
8)1 çorba kaşığı tereyağ
9)Tuz

YAPILIŞI:
1)Tavuk budlarını temiz sudan geçirerek bir tencereye alın 4 su bardağı kadar suda haşlayın
2)Bu arada pirinçleri yıkıyarak süzün, bir kaba alın ve kuru soğanı ince ince çinterek üstüne ilâve edin.
3)Daha sonra karabiberi, kuru naneyi, ince ince doğranmış taze naneyi ve tuzu ilâve ederek bir kaşık yardımıyla karıştırın.
4)Küçük boy kare fırın kabını sıvıyağ ile yağlayarak üstüne pirinçli karşımı yerleştirin.
5) Haşladığınız tavuk etlerini küçük parçalara ayırarak pirinçlerin üstüne şekildeki gibi yerleştirin ve tereyağını küçük parçalar halinde tavuk etlerinin üstüne koyun.
6)3 su bardağı tavuk suyunu da tepsiye dökün
7)Önceden 5 dakika ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dakika kadar pişirin.
8)Sıcak veya ılık olarak servis edin.

AFİYET OLSUN...




1 yorum:

  1. Paylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Eğitim Haber ve Hidroponik, Emre BÜYÜK

    YanıtlaSil