İzleyiciler

12 Aralık 2010 Pazar

PATATESLİ ISLAK BÖREK


Yine annemden öğrendiğim bir tarif. Ben bu böreği şu an patatesli yapmama rağmen, peynirlisi ve kıymalısını da yaptım. Hepsi muhteşem oluyor. Arkadaşlar kolay gelsin.

MALZEMELER:

1) 4 adet yufka
2) 4 adet orta boy patates
3) 100 gr margarin(Sanayağ kullandım)(Yufkanın arasına sürmek için)
4) 2 orta boy soğan
5) 2 adet yeşil biber
6) 1 çorba kaşığı domates salçası
7) 1 çorba kaşığı pul biber
8) 1 çay kaşığı karabiber
9) 1 çay kaşığı kimyon
10)Bir yumurtanın sarısı.
11)Susam, çörekotu, tuz, sıvıyağ.

YAPILIŞI:

1)Patatesler suda pişilir.
2)Bir tencerede yarım çay bardağı kadar sıvıyağ konularak soğanlar ve yeşil biberler doğranarak kavrulur.
3)Üzerine küp küp doğranan pişmiş patatesler, pulbiber, karabiber, kimyon, tuz ve salça konulduktan sonra bir müddet karıştırmaya devam edlir.
4)Patatesli harç kenara alınıp soğumaya bıraklır.
5)Birinci yufka mutfak tezgahına serilip, üzerine ermiş margarin bir fırça yardımıyla sürülür.
6)Daha sonra birinci yufkanın üzerine ikninci yufka serilir.
7)Bir bıçak yardımıyla sigara böreği yapacak gibi yufka  sekize bölünür.
8)İçine patatesli harç konur.
9)Sigara böreği şeklinde sarılır.
10)Soğuk su doldurulmuş kabın içine sarılmış yufkalar teker teker sokularak 1-2 dakika suyun içinde bekletilerek, tepsiye alınır.
11)En son üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörek otu serpilir.
12)Önceden 5 dakika ısıtılan fırında 175 derecede 20 dakika kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder